Стартував сезон під лозунгом “Хочу морозива!”, а як його обрати, коли в магазині безліч позицій й очі розбігаються? Читайте склад, дивіться термін виготовлення, слідкуйте, щоб пакування було герметичним. А ще аналізуйте ДСТУ.
В Україні представлено в маркетах три види морозива:
ДСТУ 4733:2007 «Морозиво молочне, вершкове, пломбір. Загальні технічні умови»,
ДСТУ 4734:2007 «Морозиво плодово-ягідне, ароматичне; щербет, лід. Загальні технічні умови».
ДСТУ 4735:2007 «Морозиво з комбінованим складом сировини. Загальні технічні умови».
Якщо ви купуєте морозиво дітям, то віддавати перевагу варто першому варіантові, оскільки виробник гарантує, що у ньому лише молочні продукти. Другий варіант теж відносно якісний (за умови, що виробник добросовісний), оскільки плодово-ягідні варіанти менш калорійні, на основі фруктових пюре або соків.
Натомість виробник третього типу не приховує, що будуть вам рослинні олії і такі “комбінації”, що користі буде замало. При цьому візуально та на смак таке морозиво може бути досить привабливим.
Обираючи морозиво, звертайте увагу на термін придатності. Хоча більшість і може стояти протягом 2 років, але все ж рекомендуємо зупиняти вибір на поточному рокові виготовлення.